luni, 16 noiembrie 2009

ATINGE O STEA

Se spune ca, atunci cand esti sanatos, ai o multime de vise. Cand esti bolnav, ai unul singur, cel mai important si de pretuit cu adevarat. Sanatatea.

Pentru multi dintre copiii care ajung in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni acest vis devine aproape de neatins.
Asa cum poate in copilarie iti doreai sa atingi o stea...

In cadrul Institutului Clinic Fundeni, isi desfasoara activitatea sectia de Pediatrie (cea mai mare din tara) unde se trateaza copii diagnosticati cu leucemii, limfoame, copii care fac dializa, copii cu talasemie, copii cu hepatite cronice. Anual sunt inregistrate peste 5.000 de internari, iar aria de acoperire este toata suprafata Romaniei. Dupa fiecare cura citostatica, copiii fac aplazie medulara (starea de sanatate se inrautateste, ei fiind mai predispusi la infectii).
Pentru a interveni prompt, medicii trebuie sa dispuna de logistica necesara. Un aparat echograf ar asigura o mai buna functionare a sectiei de Pediatrie unde sunt tratati copiii cu aceste afectiuni. Acest aparat este esential pentru decelarea modificarilor aparute la nivelul ficatului, rinichiului sau al altor organe importante. Daca aceste modificari nu sunt descoperite la timp, multe vieti sunt curmate.

Asociatia MAME vine in sprijinul micutilor bolnavi, lansand proiectul umanitar Atinge o Stea.

Finalitatea acestuia o reprezinta strangerea de fonduri pentru achizitionarea unui echograf atat de necesar copilasilor aflati in lupta pentru viata, valoarea aproximativa pentru un aparat care sa raspunda cerintelor medicilor care il vor folosi fiind de 45.000 euro.

In acest scop, Asociatia MAME organizeaza un eveniment caritabil in data de 12 decembrie, in cadrul caruia va avea loc o licitatie.

Alaturati-va demersului nostru de a-i sprijini pe micutii care au cu adevarat nevoie de ajutor. Acum, in pragul Sfintelor Sarbatori de Craciun, amintiti-va ca darul din dar deschide Raiul, deschideti-va sufletul si fiti constienti ca sponsorizarea sau donatia dumneavoastra poate aduce zambetul sperantei, ca atingerea acelei stele a copilariei este posibila...

Sunt binevenite atat ajutoarele financiare (sponsorizari), cat si cele materiale (donatii, obiecte pentru licitatie).

Relatii despre acest proiect pot fi obtinute de la reprezentantii asociatiei MAME cat si de la Seful Sectiei de Pediatrie al Institutului Clinic Fundeni, prof. Dr. Constantin Virgiliu Arion, sau de la asistenta Nadia Ulmeanu - coordonator de proiect.

Va asteptam cu mult drag si optimism alaturi de noi pentru ca, impreuna, sa transformam in realitate visul copilariei prea des curmate... iar Atinge o stea sa devina visul implinit al micutilor in suferinta!

Daca doriti sa sponsorizati acest proiect va rugam sa ne contactati la adresa: office@asociatiamame.com


Aceasta este o preluare de pe site-ul oficial al Asociatiei M.A.M.E.


Am ales sa postez despre acest proiect, nu numai pentru ca stiu ce inseamna sa te bucuri, atunci cand ai mai mare nevoie, de sprijinul dezinteresat al Asociatiei M.A.M.E. pentru care le sunt recunoscatoare, ci si pentru ca, cei care vor beneficia de acest proiect suntem noi, direct sau indirect.

Si cred ca a sosit momentul sa incetez sa gandesc ca nu ar trebui sa contribui eu direct acolo unde statul, tot pe banii nostri, ar trebui sa rezolve problemele pe care le avem. Din pacate este reala situatia, insa a gandi asa nu este deloc constructiv. Iar bietii copilasi nu au nicio vina ca oficialii nu se gandesc la noi...
Si sta in puterea noastra, cu sume de orice fel, unele nereprezentand un real efort, sa schimbam ceva. Sau sa incepem sa schimbam ceva.

Eu promit ca voi dona! Si chiar daca nu va fi o suma mare, stiu, pe propria-mi piele, ca orice banut conteaza!

Va multumesc pentru atentie!

Niciun comentariu: