miercuri, 14 aprilie 2010

Sa transam o problema ... mai mult verde

Ligia a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Update 10 aprilie":
Draga mea Cristina,

Ai auzit vreodata de Institutul Hippocrates din Florida? Ei vindeca din 1952 orice forma de boala avansata, cancere in ultimele faze, leucemii, tumori, orice. Decat sa cheltui atatia banii cu toate aceste tratamente care nu se stie sigur daca-ti vor salva viata, de ce nu incerci acest Institut unde pentru in jur la $5000 esti asigurata ca pleci sanatoasa?
Am fost la ei acum o luna, si sunt un centru cum n-ai sa intalnesti nicaieri, foarte dotati si medical si cu cercetari zilnicie de laborator, si foarte bine cotati in USA si in lume, ca primul centru cu cele mai mari vindecari la activ. Priveste putin ce spune directorul Institutului, la o emisiune celebra din USA.
http://www.youtube.com/watch?v=NfcF4eRl9wk&feature=PlayList&p=AFBECCC0F4BC2D85&playnext_from=PL&index=12
Exista si partea a doua. Deasemenea, am scris un articol cu poze, o harta cu zecile de mii de cazuri pe care le-au salvat din intreaga lume, preturi, videouri despre ei, mai jos este link-ul.

http://ligiapop.com/2010/02/09/hippocrates-health-institute/

Iti urez toata sanatatea din lume si vreau sa aud vesti bune, ca te-ai insanatosit, asa cum pleaca toti de la acel Institut dupa numai 3 saptamani.

Publicaţi acest comentariu.
Respingeţi acest comentariu.
Moderează comentarii pentru acest blog. "


Draga Ligia,
Iti multumesc pentru sfaturi, sunt convinsa ca ai cele mai bune intentii. Daca imi permiti, pentru ca mi-a atras atentia comentariul tau foarte inversunat postat pe blogul meu si am citit putin si pe blogul tau, as vrea sa imi raspunzi si la urmatoarele intrebari, in masura in care nu esti foarte ocupata (in felul acesta ne poti ajuta pe noi, bolnavii de cancer) :

1. Nu am auzit pana acum despre Institutul Hippocrates, dar am auzit si citit destul de mult despre, spre exemplu, Institutul Gerson si despre Terapia Gerson. Poate ceva mai credibil chiar decat Hippocrates. Tu ai auzit despre Gerson? Stii cate astfel de institute “cele mai bune” sunt in lume?

2. Stii ce inseamna cancerul? Ca principii generale, cum functioneaza, care sunt cauzele? Pentru ca numai asa iti poti explica in ce fel apare si, implicit, in ce fel il poti preveni si trata.

3. Citind pe blogul tau, am incercat sa imi dau seama ce pregatire ai pentru ca am vazut ca dai sfaturi si chiar vrei sa faci “demonstratii” pe teme privind alimentatia sanatoasa, preventia dar si vindecarea bolilor de la cele mai usoare pana la cancer, leucemie, “orice”, cum spui tu. Ai cumva studii in domeniul biologiei sau chimiei? Poate medicina?

4. Draga mea Ligia, daca faci cancer pentru ca nu mananci „raw” (n.m. cruditati), daca te vindeci de cancer mancand trei saptamani iarba, cum imi spui in comentariu, cum iti explici factorul genetic ca factor de risc in aparitia cancerului? Aici poti raspunde 3 in 1 la intrebarile de la punctele 2, 3, 4.

In mod normal nu ti-as fi raspuns. Dar ai fost atat de vehementa in tot ce mi-ai transmis si esti atat de...entuziasta si de transanta („Mai simplu de atat nu cred ca se poate, mai ales cand numai ai nici o alternativa ramasa. Oare e asa de greu sa fim convinsi, chiar si cand suntem la cativa pasi de moarte, preferand sa nu renuntam la obiceiurile noastre proaste si sa murim cu carnea in dinti, dar fericiti? Imi cer iertare pentru duritate, insa am fost foarte intrigata de atitudinea descrisa mai sus a unor cunostinte de ale mele, in ultimele stadii de cancer si tumori pe creier, care nici macar nu se gandeau sa renunte la lactate si carne, daramite sa manance vegetale crude si sprouts.Parerea profunda de rau ma impinge sa spun asa cuvinte, si-mi pare extrem de rau pentru asemenea fiinte neflexibile”) incat m-am gandit ca te-ai simti cumva tradata daca nu primesti feedback. Eu cred foarte tare ca ceea ce mananci este foarte important pentru starea sanatatii, cred ca unele greseli de nutritie pot duce la aparitia cancerului, insa am citit suficient de mult incat sa nu pot sa cred ca te poti vindeca de cancer mancand iarba timp de trei saptamani. De asemenea, am citit destul de mult (este foarte important CE citesti) incat sa iti pot spune ca in Statele Unite ale Americii tratamentul pentru cancer este mult mai scump de 5000 de dolari, de multe ori este cat este in Europa sau chiar mai mult.

Sa stii ca nu exista inca nimeni care sa iti poata garanta in cazul cancerului ca te vei vindeca, si permite-mi ca, asa cum si tu ai libera alegere de a manca sanatos, sa aleg intre doua variante demonstrate (daca ar fi sa cred si in metoda promovata si de tine) ca fiind potential vindecatoare de cancer.
Este destul de simplu : asa cum tie iti trebuie culoarea verde in farfurie ca sa crezi ca mananci sanatos, eu am nevoie ca oamenii care ma trateaza sa poarte halate albe si sa fi studiat medicina ca sa cred ca imi pot salva viata.
Stii ce cred eu ? Ca atunci cand vrei sa ajuti si cand crezi in ceva, dar nu poti explica mecanismul din punct de vedere tehnic, pentru ca nu ai pregatirea necesara, este bine sa fii mai putin vehement, este bine sa incerci sa faci doar sugestii si sa folosesti informatii verificate de persoane in masura sa verifice. Adica asa nu! („Decat sa cheltui atatia banii cu toate aceste tratamente care nu se stie sigur daca-ti vor salva viata, de ce nu incerci acest Institut unde pentru in jur la $5000 esti asigurata ca pleci sanatoasa?”) Pentru ca din cauza asta spune toata lumea ca internetul este plin de prostii.

Sper ca iti dai seama ca nu am considerat necesar sa intru in mai multe detalii ca sa iti explic din cate puncte de vedere nu ai dreptate. Dar ca exemplu, stii ca antioxidantii nu vindeca de cancer ci au doar rol in preventie? De ce? Protejeaza atat celulele sanatoase cat si celulele bolnave. Demonstrat stiintific spun medicii. Cred ca ii putem crede, nu?


Iti doresc sa te bucuri de sanatatea ta si pe viitor sa emiti opinii avizate!


Cristina

13 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,

Sper sa nu te supar, dar cred ca exista o explicatie.

Si de unde stii ca nu are dreptate? Poate. Poate DA, poate NU.

Nu cred ca exista cineva pe aceasta lume care sa explice exact ce este cancerul si cauzele aparitiei acestuia si cum poate fi tratat 100%. Sunt mai multe opinii, dar pe mine nu m-a convins niciuna pe deplin. Si recunosc ca eu urmez calea traditionala cu chimioterapie si nici nu as inlocui-o cu altceva. NU, NICI GAND, NU ACUM. (Cancer tiroidian, adenopatii latero-cervicale, operatii, iod radioactiv. La 29 ani. Si e naravas si mai e inca mult de tras. Of)

Sunt, intr-adevar, deranjante mesajele acestea insistente, cu ale lor metode alternative, care sunt convinsa ca in acest stadiu nu si-ar mai avea absolut deloc efectul.

Insa oamenii incearca sa ajute si ei cum pot, chiar daca in final poate se va dovedi ca nu au avut dreptate. Eu ii consider nevinovati, poate chiar "inocenti" in atitudine.Si sincer, ii prefer asa neinformati, pentru ca nu as dori nimanui sa fie in situatia de a se documenta serios despre cancer.

De aceea, te-as ruga sa nu mai pui la suflet astfel de mesaje "insistente", care par a fi scrise pentru a ti se demonstra ca ai gresit.
Sa nu regreti calea de tratament pe care ai ales sa o urmezi. Eu am incredere in ea. Si tu nu ai nici o vina pentru ce ti se intampla sau pentru cum boala se manifesta/evolueaza. Sunt sigura, ca ai incercat mereu ce era cel mai bine pentru tine si ca ai cautat cele mai avizate opinii.

P.S.:
Din nou, sper sa nu te fi suparat cu acest mesaj. Scriu rar si stiu ca nu am talent.

Fiind de varste relativ apropiate, mi-am permis sa te apelez cu "tu". Daca acest lucru deranjeaza, am sa imi revizuiesc conduita.

Cristina Dinu spunea...

Buna!
Nu ma deranjeaza absolut deloc comentariul tau sau faptul ca nu imi vorbesti cu dumneavoastra.
Nu ma deranjeaza nici sfaturile precum cel al Ligiei. Am primit sute si pe unele dintre ele chiar le studiez cu atentie.
Ce ma deranjeaza este agresivitatea si pretentia ca detin adevarul absolut. Sunt convinsa ca nu are dreptate cand spune ca mai bine te duci si mananci iarba timp de trei saptamani pe 5000 de euro si nu cred ca am de ce sa explic asta pentru ca este evident.
Pretentia mea este ca sfaturile tehnice din orice domeniu sa vina sub forma de sfaturi si sa nu fie atat de agresive daca nu vin de la niste persoane pregatite in domeniu, tocmai pe considerentul ca daca intentia iti este aceea de a ajuta nu ai de ce sa ii recomanzi unui om o metoda care nu ai de unde sa stii daca functioneaza sau nu, cu atat mai putin sa ii blamezi alegerile, mai ales daca il mai consideri si intr-o faza...terminala.
Si, asa cum am spus, cred in puterea alimentatiei de a isi pune amprenta asupra starii de sanatate - dar cred in lucrurile demonstrate sau macar explicabile.
Cum imi poate explica cineva ca vine si imi spune ca mai bine las metodele standard foarte costisitoare ca sa nu mor cu carnea in gura si ma voi vindeca?!? Mai ales fara pregatire in domeniu sau macar experiente relevante...

Sanatate multa iti doresc! Si putere de a trece prin asta! Eu cred ca este doar o chestiune de timp.

Elena Salculescu spunea...

Buna Cristina,

eu ti-am scris mai rar, dar am urmarit postarile tale. Peste 2 zile fac 7 luni de la transplantul de maduva si ma simt foarte bine. Si asta, pentru ca am crezut in tratament, am crezut ca si tine de altfel, in medici, familie, prieteni si necunoscuti care incurajeaza. Am crezut in Dumnezeu asa cum faci si tu. Trebuie sa crezi in continuare in tratamentul pe care il faci si in transplantul care va veni. Toate aceste lucruri te fac sa mergi mai departe, pas cu pas.

Numai sanatate!
Elena Salculescu

Anonim spunea...

Buna Cristina,

Eu sunt o pacienta norocoasa cu un limfom non hodgkin care nu a avut nevoie de transplant si care este in remisiune copleta de 2,6 ani Doamne ajuta sa fie cat mai lunga. Am citit cu stupoate acest mesaj pe care l-ai primit tu si nu-mi vine sa cred cat de vehementi pt fi unii oameni. La fel ca si tine, eu am crezut in medici si in medicina. Nu neg ca dupa terminarea tratamentului dat de medici si implicit intraterea mea in remisiune am apelat si la medicina naturista. Poate efectul placebo sau poate chiar acele suplimente alimentare chiar m-au facut sa ma simt bine si sa simt cum imi recapat puterile.Dar eu personal nu as fii atat de vehementa in afirmatii. Cel mult as spune ce am facut eu. Citesc mereu blogul tau si astept cu nerabdare mereu vesti de la tine.Am aflat de curand cu bucurie ca unchiul tau este din oras cu mine: Slobozia. Iti doresc multa sanatate, optimist si rabdare!

Te pup,

Jeni Sulima

devilish smile spunea...

Alimentatia corecta are si ea rolul ei, dar nu poate fi considerata un tratament in cazul unor boli atat de grave.Cea mai mare sansa ti-o pot acorda medicii si tratamentul recomandat de ei.Cu curaj,inainte!

Anonim spunea...

Mi-a placut intotdeauna de tine pentru ca esti o luptatoare si am considerat ca daca este cineva care se poate vindeca de cancer, tu vei fi accea pentru ca ai spiritul si gandirea necesare.

Totusi, cu postarea asta mi-ai dat un motiv in plus sa te admir. Nu este prima data cand aud de "metode neconventionale" si ca "decat sa te supui la X tratament, mai bine ia NutriCeva si te vindeci". Am avut o colega care pretindea ca nu stiu ce medicament alternativ ar fi fost solutia intr-un caz de cancer la ficat de care auziseram. Mi-a facut rau fizic cu o asemenea idee.

Stiu ca majoritatea celor care scriu si sustin astfel de idei cred in ele - cu totii trebuie sa credem in ceva si sa ne simtim astfel in siguranta - dar daca chiar ar fi ceva atat de sigur nu s-ar mai face cercetari in domeniu, nu s-ar mai pune problema de tratament si de medicina. Am iesi cu totii la pascut din copilarie si cancerul ar fi eradicat in cel mai scurt timp.

Cu alte cuvinte, mergi inainte si pastreaza speranta. Nu esti pe moarte - esti in cursul unui tratament care te poate scapa pentru totdeauna de cosmar. Exista o multime de oameni care se uita la tine si se roaga, o multime de persoane care te asteapta sa revii sanatoasa in tara. Trebuie sa lupti, pentru tine in primul rand si apoi pentru toti cei care s-ar bucura sa te stie din nou fericita.

Multa sanatate, Cristina, si putere sa treci peste toate.

O colega avocat.

Anonim spunea...

Un om sanatos intr-un spital oncologic vede altfel lucrurile. Gandirea ii este afectata de o speranta imensa si de o incredere nestavilita in miracole.

Un om bolnav de cancer intr-un spital oncologic vede altfel lucrurile. Gandirea ii este afectata de o speranta imensa si de statistica evenimentelor reale.
Astfel, daca stai internat o perioada intr-un spital oncologic observi cu tristete urmatoarele.
Toti bolnavii de cancer se roaga lui Dumnezeu pentru vindecare. Toti bolnavii de cancer renunta la carne,toti beau sucuri naturale(morcovi, sfecla rosie, patrunjel) dimineata, toti consuma catina(ceai, suc, cruda).
Toti fac o cura de argila si toti mananca cat mai natural. Toti incearca sa traiasca cat mai sanatos. Si toti isi cam rezolva problemele sufletesti. (Socul unui astfel de diagnostic este atat de mare, incat iti recladesti sufletul caramida cu caramida. Si e nornmal sa pastrezi doar ce e bun.)
Toti beau ceaiuri si folosesc creme sau cataplasme din plante.
Toti incearca sa se alimenteze alcalin si cam toti folosesc bicarbonat de sodiu. Toti renunta la sare iodata si o aleg pe cea neiodata.Toti se informeaza despre terapii alternative la chimioterapie.

Toti cei care stau internati isi schimba reciproc numere de telefon.
Si din pacate, pe multi nu ii mai poti suna pentru ca nu mai sunt aici. Si din pacate pe putini ii mai vezi si in viitor.
Dar toti incearca tot posibilul.

Cine recomanda terapii alternative, nu a trecut cu greu printr-o asa de grea boala. Sau poate a avut norocul unei interventii rapide si mai ales a uneia norocoase.

Mult noroc tuturor si o zi buna

Anonim spunea...

Buna Cristina, pana la sfarsitul anului o sa fii complet vindecata, facem pariu?

Andrei spunea...

N-o baga in seama, intr-un post al ei pe blog ne indemna sa devenim adventisti de ziua a saptea. Nu, multumim!

Unknown spunea...

Cristina,

Povestea asta e ridicola dar contine un mesaj pe care trebuie sa-l validezi: Vindecarea e posibila! Nu cu $5000 si cu vraci, ci cu stiinta si medici competenti. Bucura-te ca esti o tipa inteligenta cu putere de intelegere a lucrurilor si discernamant si ca poti face alegerile corecte in lupta cu boala.

Sa te faci bine cat mai repede!
Carina

Anonim spunea...

in continuare sunt convinsa ca taria ta sufleteasca este ajutorul cel mai de nadejde al medicilor:)
ramai puternica si increzatoare ca vei fi din nou sanatoasa si libera sa te bucuri de viata, urmeaza metodele care stii ca dau rezultate, si nu pleca urechea la superstitiile omenesti.
vei fi bine. esti pe drumul cel bun, iti trebuie doar putina rabdare si o sa se termine totul cu bine. nu doar ca o sper din toata inima, dar sunt convinsa de asta.
multa sanatate :*
cristiana

Anonim spunea...

Buna Cristina,

Intamplator am descoperit blog-ul tau.

Vreau doar sa iti spun ca imi pare extrem de rau pentru momentele grele prin care treci si sa te asigur ca ma voi ruga la Dumnezeu pentru insanatosire grabnica.


Cu ganduri de bine,
Alex (valexandru24@yahoo.com)

Anonim spunea...

Cristina, te asteptam cu ceva vesti noi!
Multa sanatate si sa stii ca suntem multi cei care ne gandim mereu la tine!

Cristiana