sâmbătă, 22 august 2009

Update 22.08.2009

Am si vesti bune si vesti proaste...

Vestile bune sunt ca am virat banii, stransi cu ajutorul dumneavoastra pana in acest moment, in contul spitalului si medicii au decis ca putem incepe cu analizele pre-transplant, urmand ca pana la 31 august sa achit diferenta, dar deja ma bucur de prezumtia ca voi achita suma pentru transplant.
Vestile proaste sunt ca, din cauza ca nu am reusit sa achit mai devreme, am fost devansata pe lista de asteptare, asa incat voi fi admisa pentru internare dupa prima saptamana din septembrie.
Medicul meu a decis, ca urmare a devansarii, sa mai fiu supusa unei ture de chimioterapie, chiar saptamana viitoare, pentru ca boala sa nu aiba ocazia sa isi faca de cap si sa mai avanseze pana la momentul transplantului. Sigur, asta inseamna toxicitate in plus pentru organismul meu, dar, in acest moment, acestea sunt optiunile.

Stiu ca multi dintre dumneavoastra se intreaba ce inseamna programare pentru transplant si de ce nu este nimic clar. Va voi explica in cele ce urmeaza.
Sectia de transplant medular este una specializata, asa incat sunt internati acolo numai pacienti care sunt supusi acestei proceduri. Dupa efectuarea transplantului, in functie de tipul de transplant cu celule stem sau de maduva necesar, pacientii au nevoie de o perioada de ingrijiri medicale si supraveghere specializata pentru doua pana la cinci saptamani. De aceea, o data concreta a transplantului va fi cunoscuta numai cu cateva zile inainte de internarea mea si respectiv, de externarea altui pacient.

Profit de acest update pentru a va multumi inca o data din suflet pentru ajutor si pentru mesajele dumneavoastra! Incerc sa va raspund cat pot de repede, asa cum unii dintre dumneavoastra au putut remarca.

Pentru persoanele care doresc sa afle informatii despre aceasta boala, despre simptome, despre tratament, atat cat am putut eu sa aflu din diferite surse, dar si despre experienta personala in legatura cu aceasta boala, daca pot ajuta cu orice la randul meu, va rog sa imi scrieti pe adresa de e-mail : dinucristina8223@yahoo.com.

O sa va pun la dispozitie, pentru inceput, in cel mai scurt timp, link-uri ale unor pagini web cu continut medical. Din pacate, sunt in limba engleza majoritatea, de aceea va stau la dispozitie, in masura in care acestea nu sunt suficiente. Voi incerca, atat cat timpul imi va permite, sa postez materiale traduse ce contin informatii detaliate, culese din sursele la care eu am avut acces si din care m-am documentat.

Cu recunostinta,
Cristina

6 comentarii:

Zeratul spunea...

Singurul lucru pe care l-am putut face a fost acela de a posta pe blogul meu problema dumneavoastra, in speranta ca vreun cititor va fi interesat si va lua legatura cu dumneavoastra pentru a va ajuta. Partea proasta este ca eu sunt la inceput cu blogingul si blogul meu nu prea are vizitatori, si nici nu am vreun venit de pe urma blogului dar sper ca in scurt timp lucrurile sa se schimbe si sa pot ajuta eu insumi.

Aici este postul:http://van.5gigs.net/?p=52

Cu stima si respect

Zeratul

Robert Calinescu spunea...

Ma bucur sa aud ca ai reusit sa rezolvi o parte din probleme. Iti tin pumnii sa te faci bine si astept cu nerabdare postarea despre externare si despre evolutia starii de sanatate! Sa auzim de bine si sa fii la fel de puternica in continuare!

Deedee spunea...

shtiai de kestia asta? http://www.webteh.ro/2008/11/27/candida-principala-cauza-a-cancerului/
shi oricum n-o sa fie prea mediatizata pt k altfel n-ar m-ai da oamenii bolnavi atatzi bani.

Anonim spunea...

Astazi am trimis un mail uneia din cunostintele mele care ar putea sa suporte singur toata treaba asta. Sper sa primesti un raspuns favorabil chiar azi, raspuns care sa puna punct acestei campanii de strans fonduri. Si asa... tot voi mai trimite mesajul asta catre toti cunoscutii mei care pot sa doneze cate ceva.

Sa ai curaj si speranta ca totul se va finaliza favorabil pt tine.

Iosif
www.nucifere.com

Catalina Bogdana spunea...

Buna,

N-am cuvinte potrivite pentru o asemenea situatie cu siguranta. Am trecut printro problema de sanatate dar cu siguranta incomparabila cu a ta...si stiu cat de cat prin ce conglomerat de sentimente/emotii/dorinte treci...

Pot sa-ti spun ca te admir pur si simplu pentru taria de care dai dovada, pentru acest blog, care este realizat cu atata daruire si consecventa si speranta si ofera asemenea detalii incat usureaza mult transpunerea celor din afara in situatia in care te afli.

Am gasit astazi o mica rugaciune pe un site, care sper sa iti aduca multa lumina in suflet si sa te calauzeasca acolo unde trebuie:
"Doamne, dãruieşte-mi sã întâmpin cu linişte sufleteascã tot ce îmi va aduce ziua de azi.

Învredniceşte-mã să mã încredinţez întru totul voii Tale celei sfinte.

În tot ceasul zilei de astãzi povãţuieşte-mã şi în toate mã sprijineşte.

Orice veşti voi primi în timpul zilei, învaţã-mã sã le primesc cu sufletul liniştit şi cu credinţă tare cã în toate este voia Ta cea sfântã.

Cãlãuzeşte-mi gândurile şi simţirile în toate cuvintele şi faptele mele.

În toate întâmplãrile neaşteptate, nu mã lãsa sã uit cã totul este trimis de către Tine.

Învaţã-mã sã mă port cu dreptate şi înţelepciune cu fiecare din mãdularele familiei mele duhovniceşti, să nu tulbur şi să nu supăr pe nimeni.

Doamne, dã-mi putere sã port osteneala zilei şi toate întâmplările din vremea ei.

Cãlãuzeşte-mi voia şi învaţã-mã sã mã rog, să cred, sã nãdãjduiesc, sã rabd, sã iert şi sã iubesc.

Amin"


Iti doresc sa gasesti echilibru care trebuie si puterea de a invata din aceasta incercare si de a trece mai departe. Multa sanatate si detasare in a accepta incercarile ce ni se dau si reusita in a trece peste ele.

Cata

Cristina Dinu spunea...

Va multumesc din suflet pentru ajutorul venit sub toate formele posibile! Recunosc faptul ca sunt coplesita de toate reactiile pe care le-ati avut. Si incerc sa raspund cat pot de repede, incerc sa ma ocup personal, desi multi prieteni imi sunt aproape si imi ofera sprijin. Imi face bine legatura cu domneavoastra prin intermediul gandurilor pe care mi le transmiteti. Va asigur ca primesc si citesc toate mesajele dumneavoastra.

Cu respect si recunostinta,

Cristina Dinu