joi, 28 ianuarie 2010

UPDATE 28.01.2010

Sunt dupa inca o zi de chimioterapie, ziua de ieri.
Am facut chimioterapie o data pe saptamana, incepand cu data de 14.01, am continuat cu o a doua cura pe 20 si am mai facut o zi de tratament ieri, pe 27 ianuarie.
Asta a fost decizia medicului : cata vreme analizele mele arata ca maduva, in special, si organismul, in general, suporta foarte bine toxicitatea acestui tratament, cata vreme indicatorii de inflamatie sugereaza ca boala raspunde la protocolul asta de chimioterapie, ar trebui sa il tinem pe domnul limfom Hodgkin numai in suturi, daca imi este permisa exprimarea.

Din fericire, acestea sunt vesti foarte bune, chiar daca nu era dorinta mea cea mai arzatoare sa ma prezint la spital pentru o zi in fiecare saptamana. Ma intreb cand o sa ma considere una d-ale lor, sa imi puna in brate cateva instrumente medicale si sa ma trimita la pacient in salon, sau macar un mop si o galeata...

Sigur, acum avem numai indicii ca boala nu numai ca este tinuta sub control, dar si cedeaza treptat in urma acestui tip de chimioterapie. Medicii apreciaza ca ar trebui sa mai treaca putin timp pana la efectuarea unor examene medicale mai detaliate care sa arate situatia cu certitudine.

Pentru moment, am o pauza de doua saptamani, pana cand, in saptamana 8-14 februarie, in functie de cat de repede imi revin dupa aceste ture de chimioterapie, urmeaza sa fac o noua cura, un protocol care cuprinde substanta de pana acum, gemcitabina, la care se va adauga o substanta mai puternica, cisplatin. De asemenea, probabil ca va fi eliminat si cortizonul cu acea ocazie din tratament, asa incat nu voi mai fi insomniaca si agitata, dar asta inseamna si ca de curatenia domestica se va ocupa exclusiv sora mea, eu revenind la cotele de energie de dinainte de experienta "cortizon in doze mari".

Pana atunci, voi face analize de sange destul de des, pentru a monitoriza cu atentie situatia de dupa administrearea chimioterapiei (deja marti, inainte de ultima tura de chimioterapie, celulele erau destul de putinele), asa incat sa nu risc aparitia vreunei infectii si sa putem interveni la timp, in caz de necesitate, cu antibiotic intravenos sau cu transfuzii de eritrocite sau de trombocite.

Va voi tine la curent si, asa cum am promis, voi reveni cat de curand si cu informatiile despre care va vorbeam in postarea trecuta!

Cu recunostinta si entuziasm,
Cristina DINU


Ca un Ps - as vrea sa va asigur de faptul ca citesc toate mesajele dumneavoastra, va multumesc din suflet pentru faptul ca sunteti alaturi de mine, pentru urarile transmise, si eu sunt foarte optimista! Iar cat priveste mesajele prin care imi spuneti ca va ajuta ce postez pe blog, la nivel de informatie medicala trecuta prin filtrul unui pacient experimentat (adica eu :) ), ma bucur sa stiu ca pot ajuta, promit ca lucrez la elaborarea unei modalitati de a va informa mult mai serioasa, complexa si centralizata, iar pana atunci, va stau la dispozitie cu raspunsuri la intrebari(desi sper sa nu aveti nevoie), la adresa de e-mail dinucristina8223@yahoo.com

10 comentarii:

Crissu spunea...

Cat de mult ma bucura vestile de la tine.Mult succes in continuare , tine-te bine si iti doresc multa putere Te imbratisez cu drag !

elena salculescu spunea...

Putere si multa rabdare in continuare, Cristina!
Numai bine!
Elena

valeria spunea...

Ma bucur ca esti bine,si ai un umor fantastic.Esti foarte puternica,ai trecut prin multe...Stiu ce inseamna si eu am leucemie.Am descoperit nu de mult blogul tau,cand il citesc imi da putere sa merg m.departe.Dumnezeu sa te binecuvanteze,sa-ti dea putere,cu siguranta o sa invingi aceasta lupta.Poate mai tarziu o sa trebuiasca sa fac transplantul.Stiu ca-i foarte greu,insa la Dumnezeu nimic nu este imposibil.Ma bucur ca Elena este bine,am inteles ca si ea a facut transplantul.Va doresc la amandoua multa...multa sanatate,binecuvantarile Domnului ISUS SA FIE CU VOI.Si te asteptam cu vesti bune.

Anonim spunea...

Ma bucura mult randurile tale,Cristina!...faptul ca vii cu vesti bune, ca starea ta este optimista si increzatoare.Si este extraordinar ca transmiti puterea ta si altor persoane care se confrunta cu probleme similare. Multa sanatate tuturor, sa aveti parte de zile senine!
Roxana

hope dies last spunea...

draga Cristina ... ma bucura vestile aduse ... dar ca un sfat incearca sa de detasezi de computer pe durata tratamentului ... e cam obositor si sa nu te epuizeze si el mai mult decat trebuie ! mai vesti mult mai bune si sa auzit k ai revenit la normal :P

Anunaka1 spunea...

Felicitari Cristina,am ajuns din intamplare pe blogul tau... Am devenit imediat una din prietenele tale de pe acest blog. As vrea sa-ti spun cateva vorbe si personal.Daca vrei acest lucru , scrie-mi un mesaj pe numele de utilizator si eu voi sti sa te contactez asa cum imi vei permite tu. Iti doresc multa sanatate si ma voi ruga pentru tine .Dumnezeu sa te binecuvinteze !

Dana spunea...

Buna. Din intamplare am gasit blogul tau. Si eu am trecut printr-o experienta asemanatoare. Eu am avut limfom NonHodgkin si am facut la inceputul anului trecut transplant. Din fericire, am avut norocul de a-l face aici in tara. Din fericire sunt bine. Si sper sa fie asa in continuare. Iti urez succes deoarece stiu ca nu este usor. Trebuie sa ai incredere ca va fi bine, si crede-ma ca exista miracole.

Unknown spunea...

Sanatate multa si incredere in Dumnezeu!
Va fi bine!

day-dreamer spunea...

Sper din tot sufletul să-ţi fie bine. Numai bine.

catalin cretu spunea...

Salut, cristina! O sa fii bine cit de repede, mi-e foarte clar! Pe linga toate chimicalele pe care organismul tau le ingurgiteaza, ai doza asta de incredere si de optimism care o sa te vindece cel putin in aceeasi masura. Ai vazut "la vita e bella?" al lui roberto benigni? daca nu, cred ca ti-ar prinde bine. daca da, ce-ar fi sa-l revezi?
toate cele bune, capul sus. la vita e bella, principesa!
catalin cretu - calpatin@gmail.com, http://picasaweb.google.com/calpatin