sâmbătă, 13 martie 2010

UN PAS INAINTE SI MERGEM MAI DEPARTE

Iar nu stiu de unde sa incep! Iar s-au petrecut foarte multe lucruri de cand nu am mai postat si nu stiu care este ordinea in care ar trebui povestite.


Intai imi doresc sa va multumesc din suflet pentru ajutor, pentru tot! Am reusit sa strang suma care imi mai lipsea pentru a putea plati transplantul. Nu am cuvinte sa va multumesc cu adevarat!

De asemenea, multumesc din suflet celor care au facut posibil concertul caritabil din seara zilei de 10 martie, in Jukebox Club. Le multumesc mult prietenilor pe care i-am castigat, multumesc din suflet celor care au organizat, multumesc artistilor care au acceptat sa cante pentru mine si acelor artisti care, din lipsa timpului si a spatiului pe afis, au venit in calitate de invitati. Multumesc reprezentantilor media si mass media implicati.
Va multumesc din suflet dumneavoastra, celor care ati participat la eveniment, si multumesc din suflet CRISTINA! Dar aceasta este o alta poveste!
Ma opresc pentru ca veti spune ca nu sunt la Oscar, va puteti imagina ce este in sufletul meu, inca o data!

Ati spune acum “ok, deci poti face transplantul in orice moment, pentru ca ai banii”. Ei bine, mi-ar fi placut sa fie asa. Insa, din pacate, intre timp boala a inceput iar sa isi faca de cap, este iar in progresie, asa cum a rezultat din examinarea Pet-Ct care trebuia sa fie ultima de acest fel inainte de transplant. In consecinta, pentru ca un transplant facut in timp ce boala este in progresie ar fi ineficient, medicii au decis ca este nevoie sa oprim iar boala cu inca doua cicluri de chimioterapie (doua ar fi ideal, maximum trei).

De asemenea, au decis medicii sa facem o noua biopsie, pentru a reconfirma diagnosticul, inainte de transplant. Este o masura logica. Dat fiind faptul ca boala mea nu reactioneaza chiar standard, o verifica de fiecare data. M-au diagnosticat in august 2008, au confirmat diagnosticul printr-o noua biopsie in aprilie 2009 (s-au pronuntat doi specialisti histopatologi, separat), iar acum vor, din nou, certitudini recente.
Concret, aseara am fost externata din clinica unde am fost supusa miercuri unei noi interventii chirurgicale, extirpandu-se un ganglion limfatic suspect, ganglion care va constitui materialul pentru o noua analiza histopatologica. Rezultatele biopsiei vin aici cam intr-o saptamana.
Sunt ok dupa operatie, au aici un chirurg genial. Este a patra interventie chirurgicala pe care o realizeaza avandu-ma ca materie prima, fara complicatii si fara urme usor vizibile (nu ca acesta ar fi neaparat un aspect care sa ma intereseze acum, dar in anii urmatori, pe plaja, va conta :-) ).

Prin urmare, planul este urmatorul :
- asteptam pana miercuri sau joi inchiderea ranilor (am si o drena pe care o port cu mine – furtun plus borcan plastic cu vacuum – care este responsabila cu colectarea lichidului limfatic si a celui interstitial pana la vindecarea pe dinauntru, evitand complicatiile),
- miercuri sau joi, daca vom avea ok –ul chirurgului, incep chimioterapia – trei zile de internare, doua consecutive si una in ziua 8 a ciclului de chimioterapie. Voi face doua astfel de cicluri, dupa care
- vom reevalua pe baza de examen clinic, ultrasunet si, daca va fi necesar, RMN. Imediat ce se va constata ca boala nu mai este in progresie, vom trece la
- TRANSPLANT
Speram si estimam perioada asta la aproximativ doua luni, un ciclu de chimioterapie avand trei saptamani sau o luna, in functie de cat de repede isi revin celulele dupa chimioterapie.
Va veti intreba poate “si daca boala nu se opreste?”. Daca boala nu se opreste, vom schimba chimioterapia cu alt tip, dispunand de cel putin doua variante care s-a demonstrat ca functioneaza in situatia in care ma aflu eu. Initial, boala este sensibila si reactioneaza la chimioterapie, de aceea vom face totul mitraliat, pentru a o prinde in perioada de raspuns la tratament. In plus, BOALA O SA SE OPREASCA!
Gata, nu va mai bat la cap cu detaliile tehnice.
Pana acum am evitat sa povestesc despre aceasta etapa pe blog, pentru ca am vrut mai intai sa analizez, din punct de vedere juridic, in ce fel pot influenta negativ aceste informatii dosarul depus la Directia de Sanatate Publica. Am analizat, impreuna cu alti medici si impreuna cu prieteni si colegi avocati si am ajuns la concluzia ca dosarul meu este atat din punct de vedere medical, cat si din punct de vedere juridic, mai presus de orice critica. In consecinta, v-am expus povestea si astept, impreuna cu prietenii mei si impreuna cu dumneavoastra, raspunsul Comisiei abilitate.

Inchei aici, cu promisiunea ferma de a va tine la curent si de a face tot ce tine de mine pentru a invinge boala asta, asa cum dumneavoastra ati facut tot ce ati putut pentru a ma ajuta in lupta mea!
MULTUMESC!

20 de comentarii:

Antiignorantu spunea...

cauta carti scrise de ERNST GUNTER si bafta......

Anonim spunea...

Mult noroc in ceea ce urmeaza! Sunt sigura ca va fi bine! "vechea" si loiala ta prietena Monica - Zalau

Dana spunea...

Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Multa multa sanatate, curaj si incredere. Dumnezeu sa te ajute sa te insanatosesti cat mai repede !

gctinvalentin spunea...

Dumnezeu o sa fie de partea ta,tot ceea ce iti trebuie e sa ai curaj si tupeu impotriva boli,nu trebuie sa te lasi batuta...pana acum ai castigat doar cateva batali...incearca sa castigi razboiul si gata totul se termina cu aceasta boala...

Unknown spunea...

Cristina,

Nu mai trebuie sa convingi pe nimeni ca esti o persoana curajoasa si o luptatoare. De cand am aflat de boala ta, sunt increzator ca totul se va termina cu BINE. Chestiile astea cu "reveniri" ale bolii sunt lucruri care vor face victori ta si mai dulce. Iti tin pumnii! Cu Dumnezeu inainte!!!

Cu sinceritate,
Radu

Anonim spunea...

Sanatate multa si bafta sa invingi boala!
Cu drag,

Eugenia Sulima

Vincent Vinyl spunea...

Felicitari si doamne ajuta! Sa fii bine!

Lady Io spunea...

Iti tinem pumnii. Totul va fi bine.

Andreea spunea...

Concertul a fost foarte fain, am stat pana tarziu desi ma astepta o zi destul de grea la lucru :) Ma bucur ca s-au strans in final banii necesari, chiar daca nu poti face imediat transplantul.

Te astept la Bucuresti la o cafea :)

Anonim spunea...

te pup
sunt sigura ca vei fi castigatoare la terminarea "razboiului".
cu Dumnezeu inainte.
tatiana

Anonim spunea...

te pup
sunt sigura ca vei fi castigatoare la terminarea "razboiului".
cu Dumnezeu inainte.
tatiana

Anonim spunea...

Ma bucur mult pentru reusita!Multa sanatate!

Anonim spunea...

Buna Cristina,

Ma bucur enorm ca incet-incet ai reusit sa aduni banii necesari pentru transplant...sper sa te ajute Domnul sa reusesti transplantul...ca o meriti...
Eu ma numesc Diana, am 21 de ani si sufar de Boala Crohn. Acum trebuie sa fac un transplant de celule stem, in America sau Israel si ma costa peste 100.000 euro...iti dai seama ca nu am acesti bani...vroiam sa te intreb si sa te rog, m-ai putea ajuta in sesnul ca as dori sa stiu cum ai reusit sa aduni banii necesari caci eu am reusit sa strang doar 1000 euro...e foarte foarte foarte greu...tu o stii mai bine ca nimeni...lumea nu te crede...nu stie prin ce treci...uite iti las adresa mea de e-mail poate intr-o zi imi vei putea scrie: cohavit88@yahoo.com
Iti doresc sa te faci bine,multa sanatate, si un Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Anonim spunea...

Bravo! E un nou semn ca Cineva acolo Sus te iubeste si te ajuta..doar ca inca te pune la incercare!
Ma rog pentru tine si iti trimit cel mai bun gand!!!!!
Cu mult drag,
Bianca

Iepurasul de Plus spunea...

Ma bucur sa citesc acest articol.
Iti tin pumnii in continuare.

Ram spunea...

Doamne ajuta!
Sa auzim de bine!

Teodor Florin Stoica spunea...

Citeste cartea "Zero limite" scrisa de Joe Vitale, la Ed.MeteorPress

http://www.aimee.ro/Spiritualitate/Evolutie-spirituala/hooponopono-principiul-responsabilitatii-totale.html

http://www.hooponopono.ro/category/ce-este-hooponopono/

Curaj, incredere si perseverenta
Hugs

metafizicx spunea...

!

championsurl spunea...

Ma bucur ca ai reusit!!! Dumnezeu sa fie cu tine!!!
P.S. Imi cer scuze ca abia acum am vazut cazul tau si abia acum am pus un banner si eu spre tine...