joi, 26 august 2010

UPDATE 26.08

Dupa o perioada grea, una si mai grea. Nu am mai dat semne in ultimele zile, unii dintre dumneavoastra stiu ca nici nu am mai raspuns mailurilor.


Ceva ce a semanat putin cu o raceala, putin cu o infectie m-a tinut in pat timp de cateva zile, cu temperatura, oboseala si stari dintre cele mai neplacute.

Acum este mai bine, desi nu mi-a trecut de tot.

Si am vesti iar. Nu bune… Din cauza ca rezultatele examinarii PET-CT nu sunt bune si pot fi traduse tot ca progresie a bolii, au amanat iar. Spun ei 6 pana la 8 saptamani, timp in care sa mai fac doua cicluri de chimioterapie. Chimioterapia incepe luni, ca sa dispara urmele infectiei si sa nu riscam complicatii nedorite pe fondul unui sistem imunitar compromis.

De ce insista ei sa nu fie progresie atunci cand fac transplantul? Pai, pentru ca celulele sa poata distruge boala, aceasta trebuie sa fie mai slaba si sa nu fie activa. Trebuie cumva sa se obtina oprirea bolii ca un efect cumulativ al chimioterapiei normale impreuna cu chimioterapia in doze mari care se face pentru eliminarea maduvei inainte de transplant plus, in cazul meu, al radioterapiei intregului corp care imi va fi administrata.

Si neavand celule de la donator adult nici pana acum, durata pe care boala trebuie sa stea pe loc este mai mare, pentru a exista sanse de vindecare. Celulele de cordon ombilical incep sa lucreze in aproximativ 4 pana chiar la 6 saptamani de la momentul transplantului (care se face imediat dupa chimioterapia in doze mari), iar boala mea o ia razna dupa protocoalele de chimio incercate pana acum la numai 2 sau maximum 3 saptamani. De aceea, incercam sa gasim altceva… Iar…

Desi suna ciudat, exista si o parte buna in toate astea : putem cauta un donator in continuare. Asa ca, testele continua. In conditiile din postarea de mai jos. Aceleasi ore, aceleasi zile, cu inregistrare in Registrul donatorilor de celule stem.

Sunt necesare aceleasi date, programarile vor fi facute de mine pe baza mailurilor pe care dumneavoastra le veti trimite pe adresa dinucristina8223@yahoo.com.

Va multumesc!

Astept in continuare mailurile dumneavoastra si imi cer scuze pentru cele cateva zile de tacere!

Pe curand!

Cristina

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eu sunt alaturi de tine, ca multi altii dealtfel...Stiu ce inseamna tot din ceea ce traiesti tu...prin cineva foarte drag...Din pacate nu mai pot dona (sange, etc)...Mai exista un teledon? Sanatate maxima, Cristina!

Ana spunea...

La multi ani, Cristina! cat de bine suna urarea asta acum, nu? scuze pentru intarzierem sa fii sanatoasa si sa auzim cu totii ca esti bine:)

Anonim spunea...

La multi ani,Cristina! cu cateva zile intarziere, dar din tot sufletul si cu tot dragul. Sa ramai la fel de puternica, la fel de increzatoare! Sa ai parte de tot binele din lume, Dumnezeu sa te aiba in grija Lui in fiecare clipa! Te imbratisez, ai toata admiratia mea,
Roxana

Anonim spunea...

Buna Cristina,

Ma numesc Alexandra si am grupa de sange B3 negativ.
Spune-mi te rog ce trbuie sa fac ptr a realiza un test de compatibilitate.Sunt gata sa te ajut cu ce pot.
Sanatate si multa incredere !Te vei face bine!