duminică, 1 august 2010

Vestile promise si continuam!

Imi cer scuze ca revin cu vestile abia acum. Insa nu am mai facut fata, am obosit dupa toata perioada asta, iar pana vineri seara am fost prinsa cu organizarea testelor facute aici, in Viena.
Cum a fost?
Aici au venit sa se testeze 44 de oameni. Unii, oameni apropiati, altii, cunoscuti numai, dar multi pe care i-am intalnit pentru prima oara. Am incercat sa fiu in mijlocul a tot ce se intampla, am mers la spital cand s-au facut testele, am organizat fiecare sosire si fiecare plecare, am anuntat pe toata lumea despre tot ce intervenea pe parcurs. Au fost multe, va imaginati, la o asemenea amploare, cand mergeam in paralel si cu testele din Romania. Dar puteau fi mai multe. A iesit totul cum nu se putea mai bine. Acum, sa apara si din rezultate.
Intre timp, am mai facut chimioterapie. Ultima inainte de transplant. Experimentala. Puternica, dar tot am reusit sa ma misc. Si functionez. Iar ca rezultate, desi am numai indicii, pare sa functioneze. Ar fi ideal sa se dovedeasca la examinarea PET-CT ce se va face inainte de transplant ca a functionat, pentru ca in felul acesta castig teren in fata bolii si celulele stem vor intra pe un fond mai bun.
Am avut nevoie si de transfuzii de trombocite in una dintre zile pentru ca au scazut sub limitele admise din cauza toxicitatii chimioterapiei. Asta a fost joi. Acum astept sa isi revina analizele ca sa mi se mai poata administra o doza, ce face parte din acest ultim ciclu, din acea substanta folosita experimental.
A fost o perioada extrem de plina. Si de bulversanta. Obositoare. Media de somn din ultimele doua saptamani a fost de doua ore pe noapte. Iar in timpul zilei pauzele erau numai pentru masa.
Dar in acelasi timp, am avut extrem de multe satisfactii. Si emotii puternice. Am fost extrem de impresionata de tot ce ati facut pentru mine. Inca ma simt complet depasita de situatie. Mi se pare ca vad totul din afara si imi este greu sa asimilez. Daca uneori spui ca esti dezamagit sa vezi ca persoane apropiate nu te ajuta asa cum ai nevoie, cand ai nevoie, si asta iti provoaca stari dintre cele mai diferite, acum este pe dos. Sunt complet bulversata de toate partile bune (multe) si de cate s-au petrecut in perioada asta. Am pierdut si notiunea timpului. Mi se pare ca am trait un an in doua saptamani. Incerc sa imi pun ordine in ganduri si emotii, dar nu gasesc destule sertare…
Au aparut in aceasta perioada in viata mea persoane pe care sunt recunoscatoare ca am avut sansa sa le cunosc. Nu atat pentru ce au facut pentru mine, ci pentru cum sunt. Probabil ca o sa spuneti ca aberez. Poate aveti dreptate. Dar poate ca o sa ma mai linistesc si o sa fiu mai coerenta, incat sa va pot povesti tot ce am vazut si trait in perioada asta.
Am avut parte de demonstratii de … omenie este putin spus – din toate partile.
Va rog sa ma credeti ca pe langa faptul ca am organizat testarile pentru a imi gasi un donator pentru ca asta imi poate salva viata si pentru ca am sentimentul ca voi gasi si voi reusi, mi-ati dat o forta extraordinara. Este incredibil cum se pot schimba viata si perspectiva unui om in numai doua saptamani. Si nu este vorba numai despre viata mea. Sau numai despre perspectiva mea. Cei apropiati traiesc aceleasi sentimente.

Va multumim pentru asta!

Am incercat in acelasi timp, ca toti aceia dintre dumneavoastra care doresc sa ma ajute, sa o poata face cat mai usor, cu minimum de efort si sa nu incurcam in niciun fel pe nimeni. Nu stiu cat am reusit la capitolul organizare, informare, dar ne-am straduit!

Care este situatia acum?

Pornim de la faptul ca sansa de a gasi donator compatibil este de 1/80 000.
Am sperat sa putem face 50 de teste.
Am facut 44 de teste in Viena, 5 teste in Graz, cu costuri de testare acoperite de  Registrul Austriac al Donatorilor de celule stem. Casa de Avocatura Bostina si Asociatii mi-a oferit 10 bilete de avion, iar compania aeriana Blue Air a donat pentru aceasta operatiune alte 10 bilete de avion.
Familia mea a suportat costurile suplimentare. Unii dintre voi ati refuzat aceasta participare a familiei mele si ati acordat un sprijin in plus.
Am facut in Bucuresti, la Synevo, in zilele de miercuri si joi, 79 de teste, costurile fiind acoperite de familia mea din bani pe care dumneavoastra stiti mai bine cum i-am strans si de unde au venit. Suma se ridica la aproximativ 22 de mii de euro.
Laboratoarele Synevo mi-au oferit sa suporte ei costurile transportului specializat al probelor de sange catre laboratorul din Germania, care face testul propriu-zis.
Asociatia “Salveaza vieti” mi-a oferit contravaloarea a trei teste. Oana iti multumesc pentru ca ai facut si testul!
Bugetul pe care calculasem ca il putem aloca initial, incat sa facem aceasta ultima incercare, cand inca nu vedeam cum se va putea face, a fost de 10 000 de euro.  Am cam depasit, dar am sentimentul si credinta ca nu fac degeaba.
Pentru ca am intalnit oameni, ca sa citez un proaspat, dar foarte bun prieten, “providentiali”, testele continua. De data aceasta, prin intermediul institutiilor publice din domeniu. Mai exact, Registrul donatorilor. Am reusit cu greu, dar am reusit, sa obtin acordul pentru a testa la un centru hematologic din Bucuresti, dintre cele aflate in structura Registrului Donatorilor de celule stem infiintat numai scriptic anul trecut. Repet! Nu este functional. Dar poate deveni. Si sunt oameni puternici care si-au manifestat dorinta de a se implica in asta.
Pe scurt :
-          Testele continua maine, luni, 2.08.2010, fara costuri. Procedura si principiile sunt aceleasi.
-          Am in continuare nevoie de ajutorul dumneavoastra!
-          Detaliile privind locatia exacta si ora pentru maine imi vor fi comunicate in cateva ore de unul dintre oamenii providentiali despre care vorbeam mai sus.
-          Pentru fiecare persoana care doreste sa faca acelasi test maine, va rog sa imi scrieti ca si pana acum pe adresa de email dinucristina8223@yahoo.com, urmand sa primiti pe telefon toate detaliile in cursul zilei de astazi.
-          Datele necesare sunt aceleasi
NUME COMPLET, CNP, ADRESA DE EMAIL SI NUMAR DE TELEFON.
-          Voi posta ca si pana acum pe blog, detalii suplimentare si lista persoanelor care se vor “inscrie in lupta mea” de maine.
Deocamdata nu pot spune mai multe, decat ca vreau sa ofer ceva in schimb. Discut, am un plan pe hartie, se poate face, dar astept sa vad ca nu sunt promisiuni in van si va voi da toate detaliile. Acestea pe langa cautarea salvatorului meu J
Voi veni in tara maine dimineata, sa ma pot asigura de cele de mai sus, si voi incerca sa vin la centrul de testare ca sa va cunosc, daca nu intervine nimic din pricina chimioterapiei.
Pe curand!

Inchei prin a va spune ca VA MULTUMESC DIN SUFLET TUTUROR! Stiu ca nu pot exprima in cuvinte niciodata ceea ce simt, dar va rog sa primiti toata recunostinta mea!

Cristina Dinu

3 comentarii:

Tudor Prisăcariu spunea...

Buna Cristina, imi pare rau ca nu am cum ajunge nici la Bucuresti nici la Viena in aceasta perioada, altfel m-as fi testat si eu. Sper ca rezultatele sa fie mai mult decat pozitive si iti doresc mult succes si numai bine!

Anonim spunea...

Sanatate multa, Cristina!

Eugenia Sulima

Anonim spunea...

BUNA CRISTINA

VOI INCERCA SA ADUN CATIVA PRIETENI SI CUNOSTIINTE SI SA VENIM SI NOI LA ANALIZE.
ITI DORESC MULT SUCCES SI SANATATE!!

GEORGIANA AURICA